Uutiset

Puhiksen joulutervehdys

Arvoisat Turun Erotuomarikerhon jäsenet !

Vuosi 2023 alkaa olla päättymässä. Futiskausi on loppunut, mutta futsalsarjat ovat täydessä käynnissä.

Kerho on kuluvana vuotena järjestänyt useita maaottelumatkoja, keilailua, juoksutreenejä, otteluseurantatapahtuman, sääntömääräiset kokoukset, perinteisen kritiikkimatkan ym.
Hallituksen johdolla on tehty mahdolliseksi tapahtumien järjestäminen. Kiitän hallituksen jäseniä ahkeruudesta, jotka mahdollistivat vuoden aikana sen, että kaikki tilaisuudet ovat toteutuneet suunnitellulla tavalla.
Jäsenille osa tapahtumista oli ilmaisia, osa pienellä omavastuulla. Kerhon toimesta kustannuksista maksettiin osa. Jäseniä avustettiin myös kerhohankinnassa.
Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman talkootehtäviä. Varojen kerääminen tapahtui talkoohengessä jalkapalloon liittyvissä toiminnoissa mm. jäsenemme pitivät pelinohjaajakursseja, hoidettiin kummitarkkailua, TPS naisten peleissä Kansallisessa Liigassa tehtiin järjestyksenvalvontatehtäviä, turnausten tuomarointia, sekä erotuomarikurssien koulutuspalkkioita luovutettiin kerholle. Näissä tehtävissä mukana olleet jäsenemme eivät saaneet palkkiota tai muutakaan korvausta, vaan lahjoittivat palkkiot lyhentämättömänä kerholle. Suuri kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille.
Kerhon rahanhankinnalle talkoot ovat ensiarvoisen tärkeitä. Vetoankin koko jäsenistöön jälleen, että kaikki jäsenet osallistuisivat mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa talkoisiin edes pienellä osuudella. Pelkillä jäsenmaksuilla näin laajamittaisia ja jäsenille edullisia tapahtumia on mahdoton järjestää. Talkootyö on olennainen osa kustannuksista. Talkootehtävien vähentyessä pitää luonnollisesti tapahtumia järjestää maltillisemmin. Kerhon talous on edelleen hyvässä kunnossa. Tarkka taloudenpito on erittäin tärkeää. Keräämme hallituksen päätöksellä myös varoja seuramme 90 – vuotisjuhlaan, joka pidetään marraskuussa 2025.

Kerhon syyskokous pidettiin Turun Konserttitalon ravintolassa 27.11.2023. Jäseniämme oli paikalla yli neljäkymmentä henkilöä. Todella hienoa että yhteisiin tilaisuuksiin osallistuvien määrä on nousussa. Kokouksessa mm. valittiin puheenjohtaja ja hallitus vuodeksi 2024. Nykyiset henkilöt saivat luottamuksen ja jatkavat myös tulevana vuotena, Vesa Vainio joutui valitettavasti luopumaan paikasta muiden kiireiden vuoksi. Kiitos Vesalle. Tilalle valittiin Vili Lehtovaara, joka on jo vuoden toiminut hallituksen toimihenkilönä.

TuEK on kerännyt jäseniltään hyväntekeväisyyteen vuoden aikana varoja. Erotuomarit ovat voineet lahjoittaa ottelupalkkionsa tai osan siitä keräykseen TUE-kampanjaan. Tällä kertaa hyväntekeväisyys kohdistettiin Lounais Suomen syöpäyhdistyksen nuorten/lasten Sykerö -toiminnan kautta. Lahjoituksena oli tällä kertaa kaksi Play Station 5 pelikonsolia jalkapallopeleineen, kiitokset kaikille lahjoittajille. TUE kampanija jatkuu edelleen.
Syyskokouksessa suoritettiin myös palkitsemisia. Kaikki palkitut olivat palkintonsa ansainneet. Nostan esille pari palkittua. Ville Käldström, monivuotisen jäsenen, erotuomarin ja tarkkailijan, joka nyt sai palkinnon tarkkailijan tehtävien perusteella. Ville tekee todella tärkeää ja ansiokasta työtä, niin Veikkausliigatasolla kuin ennen kaikkea aluetasolla nuortenkin erotuomareiden opastajana ja mentorina. Villen löytää viikonloppuisin ja iltaisin kauden aikana ennemmin kentän laidalta kuin kotoaan.
Vuoden erotuomarina palkittiin Pouria ”Pudu” Notash, joka on nuorille hyvä esimerkki vuosien määrätietoisesta harjoittelusta ja kovasta työstä, sekä periksiantamattomuudesta erotuomariuran eteen, vaativan ”siviilityön” ja perheen ohessa.

Huolestuttavaa on uusille aloittaneille erotuomareille tehty kysely kokemuksistaan. Kyselyn palautteena oli mm. se, että yli 70 % kokee saavansa epäasiallista käyttäytymistä joukkueiden valmentajilta! Tässä on työsarkaa niin palloliitolla kuin seurojen päättävillä henkilöllä. Tämän korjaaminen pitää olla ensimmäinen asia, jotta saamme uusia erotuomareita lajin pariin ja nykyisetkin pysyvät tuomareina.

Hallituksen yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme, kuten muutkin tiedotteet.

Toivotan kerhomme jäsenille ja heidän perheilleen Rauhallista joulua ja menestyksellistä vuotta 2024.

Jorma Laaksonen
TuEK ry
puheenjohtaja

Tapahtumat