Turun Erotuomarikerhon hallituksen julkaisu 13.9.2021

Sunnuntaina 12.9. Parkin kentällä Turussa Miesten Vitosen ottelussa FC Komar-Kuula koettiin erittäin surullinen ja järkyttävä tapahtuma, kun kyseisen ottelun erotuomaristo joutui keskeyttämään ottelun sekä oman, että pelaajien turvallisuuden tultua väkivallalla uhatuksi. Tilanteesta tekee erityisen järkyttävän se, että ottelun erotuomaristo joutui pakenemaan erittäin uhkaavaksi muuttunutta tilannetta pukukoppiin ja odottelemaan siellä poliisin saapumista paikalle.
Turun Erotuomarikerhon hallitus tuomitsee tapahtuneen väkivallan ja erotuomaristoon kohdistuneen uhkailun jyrkästi. Erotuomariyhteisö on jo pitkän aikaa kokenut tuomaritoiminnan arvostuksen laskeneen, ja tämänkaltaista järkyttävää toimintaa emme hyväksy.
Turun Erotuomarikerhon hallitus vaatii asianosaisille ankaria rangaistuksia, ja sulkemista pois jalkapallotoiminnasta. Koemme, että aiemmat rangaistukset vastaavanlaisista tapahtumista eivät ole olleet riittäviä, kun tällaista yhä tapahtuu jalkapallo-ottelussa.
Turun Erotuomarikerho osoittaa täyden tukensa ottelun erotuomaristolle, joka joutui kokemaan jotain mitä kukaan erotuomari ei saisi joutua koskaan urallaan kokemaan. Tarjoamme ottelun erotuomaristolle täydellisen tukemme ja apumme järkytyksestä selviämisessä.
Tätä tapausta tullaan käsittelemään perusteellisesti Turun Erotuomarikerhon hallituksen kokouksessa. Kerho suunnittelee aktiivisesti omia toimenpiteitään asian suhteen. Yhdistyksemme syyskokouksessa myöhemmin syksyllä nostamme esille myös jäsenistön ja itse kokemamme ongelman erotuomaritoiminnan yleisen kunnioituksen laskusta ja sen aiheuttamista haittavaikutuksista.
Turun Erotuomarikerhon hallitus
13.9.2021