Kerhotreeneihin tulossa isoja uudistuksia

Poikkeusajat ovat tuoneet erilaisia haasteita niin arkiseen elämään kuin harrastustoimintaan. Tapahtumia on jouduttu perumaan tai laittamaan tauolle. Yksi näistä on TuEK:n järjestämät juoksutreenit, jotka ovat olleet tauolla koko korona-ajan. Päätimme käyttää käsillä olevan ajan hyödyksi ja selvittää, voisimmeko uudistaa tätä konseptia jotenkin, kun aika ja olosuhteet taas sallivat yhdessä harjoittelun.

Jalkapalloerotuomarien kuntovaatimukset ovat nousseet viime vuosina hurjasti ja harjoittelussa on menty eteenpäin. Harjoittelumuodoiksi hölkkäjuoksujen sijaan ovat tulleet intervalli- ja nopeusjuoksu sekä voimaharjoittelu. Hurjimmat yksilöt ovat jopa uskaltautuneet toimimaan paraislaisen salibandyjoukkueen maalivahtina. Päätimme kuitenkin lähteä hieman selvittelemään huippuerotuomareilta, onko edellä mainittujen lisäksi tullut joitain täysin uusia harjoittelumuotoja tukemaan erotuomarien kehittymistä fyysisiltä ominaisuuksilta. Ja kyllä, saimme erittäin mielenkiintoisia vastauksia, joista Kerhomme entisen puheenjohtajan ja nykyisen kansainvälisen avustavan erotuomarin Mika Lampun harjoittelumetodit yllättivät meidät täysin.

Mika on erittäin hyvä esimerkki siitä, millaisia fyysisiä ominaisuuksia nykyajan huippuerotuomareilta vaaditaan. Kysellessämme häneltä minkälaisia harjoituksia hän suosii osana huippuerotuomariutta, saimme hieman jopa odottamattoman vastauksen, keppihevostelun. Tämä kasvava laji tuli osaksi hänen harjoitteluaan kaksi vuotta sitten, kun hän alkoi kaipaamaan hieman variaatiota treenaamiseen. Erityisesti sivulaukka on avustaville erotuomareille tärkeä liikkumismuoto, ja keppihevosella kirmaaminen onkin Mikan mukaan ollut loistava apu sen parantamiselle. Hän on nimennyt oman keppihevosensa leikkisästi Alapiipiksi. Kahden vuoden aikana kehitys on ollut vakuuttavaa ja tuloksia on saavutettu. Mika kuitenkin myöntää, että vielä on kehitettävää toiminnassa Alapiipin kanssa.

Kuultuamme tästä TuEK:n hallintoportaassa, haistoimme välittömästi mahdollisuuden olla edelläkävijöitä ja aloimme suunnitella Kerholle viikoittaista keppihevosharjoittelua Kupittaan viheriöille. Mika on tarjoutunut vetämään ensimmäiset harjoitukset, kun tilanne sen vain sallii. Jos siis olet kiinnostunut osallistumaan harjoituksiin, mutta et omista omaa keppihevosta, niin ei hätää. Hallituksemme jäsen Aleksi Makkonen on suostunut lainaamaan halukkaille tarvittaessa omia vanhoja keppihevosiaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan heti tästä hetkestä eteenpäin ja ne voi lähettää Tindelle faksina. Jäämme siis odottamaan innolla ensimmäisiä treenejä ja siihen asti toivotamme kaikille jaksamista näihin hetkiin.

Kuvassa Mika ja Alapiippi

Ja ai niin… Mukavaa huhtikuun 1. päivää 😉