24. helmikuuta tapahtuu…

24.2. Kerhomme kevätkokous ja iltapala Veritas -stadionin

Olé-ravintolassa klo 18.45 alkaen.
Tarjoilusta johtuen ilmoittautumiset 17.2 mennessä.
timo.vihersaari@pp1.inet.fi tai 044-0331091.

24.2. Kerhoilta keilailun merkeissä Kupittaan keilahallissa klo
17.30-18.30.
Kerhon käytössä 4 rataa. Max 20 osallistujaa.
Iltapala heti keilailun jälkeen ja ennen kevätkokousta Veritas -stadionin Olé-ravintolassa.
Tarjoilusta ja ratavarauksesta johtuen ilmoittautumiset 17.2 mennessä. timo.vihersaari@pp1.inet.fi tai 044-0331091.

Tervehdys arvoisat erotuomarikerhon jäsenet!

Vuoden vaihtuminen toi mukanaan muutoksia Turun Erotuomarikerhon hallitukseen. Syyskokouksessa valittiin allekirjoittanut puheenjohtajaksi, kiitos luottamuksesta. Hallituksessa tapahtui samalla myös muita vaihdoksia: valittiin kolme uutta jäsentä. Mika Lampun johdolla edellinen hallitus teki pyyteetöntä työtä jäsenistön hyväksi, siitä vielä kerran kiitos!

Uusi hallitus koostuu kerhon jäsenistä, joilla on monipuolista osaamista eri asioista. Peruslähtökohtana jatketaan hyväksi havaittuja asioita, kuntoilu, kerhoillat sekä maaottelumatkat kuuluvat oleellisesti toimintaan. Odotan erityisesti teiltä jäseniltä ehdotuksia toiminnan kehittämiseen, niin tapahtumien kuin kerhohankinnan ja muidenkin ideoiden muodossa.

Haasteenamme tulee olemaan varainhankinta. Aiemmin tuloja on hankittu mm. talkootyönä ja turnauksista. Edelleenkin ne kuuluvat oleellisesti varainhankintaan. Toivottavasti jäsenistöllä riittää motivaatiota osallistua näihin. Kerhon toimintaan liittyvät kustannukset pitää kuitenkin aina sopeuttaa tuloihin.

Kuluva vuosi tuo muutoksia myös Palloliiton organisaatioon. Tulevaisuus näyttää, mitä vaikutuksia sillä on käytäntöön ja ruohonjuuritasolle erotuomareiden osalta. ”Tuttu ja turvallinen” Sami Kattelus jatkaa kuitenkin Turussa erotuomariasioiden asiantuntijana. Tsemppiä Samille työhön!

Samoin haluan toivottaa tsemppiä jokaiselle jäsenelle tehtäviinsä erotuomarina ja erotuomaritarkkailijana. Tehdään yhdessä tulevasta kaudesta erinomainen!

Hyvää alkanutta vuotta!

Jorma Laaksonen

Puheenjohtaja

Juoksutekniikkavalmennusta kerhon juoksutreeneissä

Kerho saa tänään juoksutreeneihin kovan luokan vahvistuksen, kun Laitilan Jyskeen 400 metrin aituri Joni Vainio-Kaila tulee pitämään juoksutekniikkavalmennusta. Treenit alkavat tuttuun tapaan klo 18 Kupittaan Urheiluhallissa.

Vainio-Kailan meriittilistoilta löytyy muun muassa Kalevan kisojen kulta vuodelta 2018 ja hopeaa 2015, 2016, 2017 ja 2019. Hänen ennätys 400 metrillä on 47,72 ja 400 metrin aitajuoksussa 51,09.

Vainio-Kailan valmennukseen pääsee tämän päivän lisäksi vielä kahdesti tänä talvena. Juoksutekniikkavalmennusta luvassa kahtena perjantaina tammikuussa kerhon juoksutreeneissä. Tervetuloa mukaan kaikkiin kerhon treeneihin, mutta erityisesti paikalle kannattaa saapua 10. ja 24.1.2020. Tämän tason valmennusta ei oltu vielä aiemmin saatu kerhon toimesta järjestettyä, vaikka keskustelua siitä on ollut jo pitkään. Kerhon jäsen Vesa Vainio ryhtyi tuumasta toimeen ja järjesti tämän kaiken. Iso kiitos Vesalle!

Turun Erotuomarikerho palkitsi Iiro Leinon työstään erotuomaritoiminnan eteen

Marraskuun alussa 8.-9.11. kerho purjehti kauden päätösristeilynsä Itämeren aalloilla. Matkaan lähti lähes 40 jäsentä, jotka viettivät reissulla aikaa pohtimalla mennyttä kautta sekä asettamalla suuntaviivoja tulevalle toimintakaudelle. Lisäksi aikaa jäi myös vapaammalle ohjelmalle tietovisoista iltamyöhän nurkkapöytäkeskusteluihin.

Matkan kohokohta nähtiin kuitenkin heti risteilyn alussa, kun Turun Erotuomarikerho muisti Iiro Leinoa taululla pitkästä ja ansioikkaasta työstään Lounais-Suomen erotuomaritoiminnan eteen. Aika oli palkitsemiselle kypsä, sillä Iiro on siirtymässä pois pitkään pitämästään piirin erotuomarivastaavan pestistään vuoden vaihteessa.

Luovutettu taulu on kuva Iiron menneeltä erotuomariuralta, jonka aikana hän tuomitsi parhaimmillaan Ykköstä. Hauskana yksityiskohtana luovutustilaisuudessa todettiin, että kuvan ottaja – tunnettu urheilukuvaaja Juha Tamminen – on Iiron lapsuuden pihapelikaveri Nakkilan ajoilta.

Iiro on tehnyt toistakymmentä vuotta erotuomarivastaavan töitä piirissä. Samana aikana hän on toiminut erotuomaritarkkailijana ruohonjuuritasolta Veikkausliigaan asti. Oman rehtorintyönsä ohella on mennyt pitkiä tunteja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa sekä jatkuvassa piirin erotuomaritoiminnan kehittämisessä. Puhelimeen on tullut vastattua erotuomariasioissa jokaisena viikonpäivänä mihin aikaan tahansa. Kilsoja kotikunta Mynämäestä on suuntaan jos toiseenkin kertynyt tuhansia vuosittain.

Parasta kuitenkin on, että vaikka erotuomarivastaavan tehtävät Iirolla loppuvat, tullaan häntä edelleen näkemään erotuomaritapahtumissa ja kenttien laidoilla.

Kerho kiittää Iiroa pyyteettömästä työstä suomalaisen erotuomariperheen eteen. Panoksesi toiminnalle on ollut korvaamatonta.

 

Turun Erotuomarikerho palkitsi syyskokouksessaan kauden parhaimmistoa

Turun Erotuomarikerho kokoontui syyskokoukseen keskiviikkoiltana 27.11. Veritas stadionille lopettamaan jalkapallokautta. Tilaisuus alkoi kauden varrella meritoituneiden palkitsemisilla sekä huomionosoituksilla. Kerho kauden 2019 palkitut ovat:

 

Vuoden erotuomari: Jesse Salo

Vuoden avustava erotuomari: Max Millner

Vuoden lupaus: Iiro Pajala

Vuoden uurastaja: Edis Muratovic

Kruten pytty: Einari Sario

Vuoden nuori erotuomari: Niilo Heikkinen, Annette Korin

Vuoden futsal-erotuomari: Adnan Ibrahimi

 

Lisäksi Matti Niemi vastaanotti 80-vuotisjuhlapalkinnon.

 

Kerho onnittelee palkittuja lämpimästi!


Turun Erotuomarikerhon palkitut kaudella 2019. Kuvassa mukana myös Captain’s Ballissa Katriina Elovirta-palkinnolla palkittu Lina Lehtovaara. Kuvasta puuttuu Iiro Pajala. 

Turun Erotuomarikerho istui syyskokouksen – Jorma Laaksosesta uusi puheenjohtaja

Marraskuun viimeisenä keskiviikkona nelisenkymmentä Turun Erotuomarikerhon jäsentä osallistui yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen. Kokouksessa keskusteltiin ja päätettiin kerhon tulevan toimintavuoden toimintasuunnitelmasta sekä talousarviosta. Lisäksi palkittiin menneenä vuotena ansioituneita erotuomareita. Kahvitkin tuli juotua ja pullat syötyä.

Illan merkittävin osuus oli kuitenkin uuden hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valinta, sillä iso osa istuvasta hallituksesta oli ilmoittanut, ettei aio pyrkiä jatkokaudelle.

Syyskokous valitsi vuoden 2020 uudeksi kerhon puheenjohtajaksi Jorma Laaksosen. Pitkän linjan erotuomaripersoonalla löytyy jo entuudesta 2000-luvulta useita vuosia kokemusta hallituksen jäsenenä toimimisesta sekä varapuheenjohtajan tehtävistä. Näin kerho saa hallitustyöskentelyyn palaavasta Jormasta tutun ja kokeneen vetäjän yhdistyksen toimintaan.

Aikaisemmasta hallituksesta jäseninä jatkavat Aleksi Makkonen sekä hallituskonkari Timo Vihersaari. Uusina luottamustehtävään valittiin Ari Nurminen, Timo Eirola, Elvedin Fiso sekä kerhon hallitukseen parin vuoden tauon jälkeen palaava Jari Vahtera.

Kokous oli kokonaisuudessaan tyytyväinen uuden hallituksen kokoonpanoon, joka tuli valituksi ilman äänestyksiä.

Onnea luottamustehtävään koko uudelle hallitukselle!

 

Gestranius Mestarien liigan otteluun Belgiaan

Kerhon FIFA-erotuomari Mattias Gestranius puhaltaa tänään uransa toisen Mestarien liigan ottelun. Gestranius on aseteltu joukkueensa kanssa lohko E:n otteluun Genk – Salzburg. Ottelu pelataan tänään 27.11.2019 Belgian Genkissä KRC Genk Arenalla klo 22:00 alkaen.

Ottelun avustavat erotuomarit ovat Helsingin erotuomarikerhon Jan-Peter Aravirta sekä Mikko Alakare. Ville Nevalainen Joensuun Pallopuntarista toimii 4. erotuomarina.

Matte saa ottelussa myös apua videolta. Ottelun VARina toimii Jochem Kamphuis ja AVARina Bas Nijhuis. Molemmat heistä tulevat Hollannista.

Gestranius on avustaviensa kanssa saanut aikaisemmin VAR-kokemusta UEFA:n koulutuksista sekä syksyn Kreikan liigan ottelusta. Viimeksi Matte nähtiin Mestarien liigan kentillä viime syksynä ottelussa Atletico Madrid – Monaco.

 

Suomen Palloliitto

uefa.com

Lina Lehtovaarasta Vuoden erotuomari 2019

Kerhon FIFA-erotuomari Lina Lehtovaara on valittu Suomen Palloliiton Vuoden erotuomariksi. Lehtovaara pokkasi jalkapallokauden päätöstilaisuudessa 21.11.2019 Captain’s Ballissa Katriina Elovirta-palkinnon, joka annetaan vuoden parhaimmalle naiserotuomarille.

Lina on kaudella ollut kiireinen ulkomailla Mestarien liigassa ja maaotteluissa sekä kotimaassa Naisten Liigassa ja miesten Kakkosessa. Lina debytoi myös syksyllä Ykkösessä kovan työn tuloksena.

 

Suomen Palloliitto kirjoittaa Linasta sivuillaan seuraavasti:

Vuoden erotuomari Lina Lehtovaara suhtautuu hyvin kunnianhimoisesti erotuomariuraansa. Menestyvän erotuomarin on panostettava uraansa nykyään yhä enemmän ja enemmän. Harjoittelun on oltava monipuolisempaa ja määrätietoisempaa eli arjen on oltava laadukasta. Lehtovaara on usean kauden ajan tuominnut Miesten Kakkosen otteluja. Lisäksi hän on jakanut oikeutta tälläkin kaudella Naisten Liigassa sekä lukuisissa kansainvälisissä tehtävissä niin maaotteluissa kuin Naisten Mestarien Liigan otteluissa. Tänä vuonna Lehtovaara saavutti ansaitusti yhden tavoitteistaan, kun hän tuomitsi Miesten Ykkösen päätöskierroksella Turun Palloseuran ja Musan Salaman välisen ottelun. Pitkäjänteinen tavoitteellinen työ tuottaa tulosta.

 

Turun Erotuomarikerho onnittelee Linaa palkinnosta!

 

Gestranius astelee Unelmien teatterille tuomitsemaan Eurooppa-liigaa

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on asetellut Turun Erotuomarikerhon jäsenen Mattias Gestraniuksen Eurooppa-liigan otteluun Manchesteriin. Mattias tuomitsee 7.11. Old Traffordilla pelattavan L-lohkon ottelun Manchester United – Partizan (Serbia).

Ottelun avustavina erotuomareina toimivat Helsingin Erotuomarikerhon Jan-Peter Aravirta sekä Mikko Alakare. Pallopuntarin Ville Nevalainen toimii 4. erotuomarina.

Ottelu alkaa kello 22:00 Unelmien teatterilla. Lohkon kärkitilaa jahtaava United voitti joukkueiden välisen aikaisemman ottelun 1 – 0 Belgradissa.

 

uefa.com