Turun Erotuomarikerho palkitsi Iiro Leinon työstään erotuomaritoiminnan eteen

Marraskuun alussa 8.-9.11. kerho purjehti kauden päätösristeilynsä Itämeren aalloilla. Matkaan lähti lähes 40 jäsentä, jotka viettivät reissulla aikaa pohtimalla mennyttä kautta sekä asettamalla suuntaviivoja tulevalle toimintakaudelle. Lisäksi aikaa jäi myös vapaammalle ohjelmalle tietovisoista iltamyöhän nurkkapöytäkeskusteluihin.

Matkan kohokohta nähtiin kuitenkin heti risteilyn alussa, kun Turun Erotuomarikerho muisti Iiro Leinoa taululla pitkästä ja ansioikkaasta työstään Lounais-Suomen erotuomaritoiminnan eteen. Aika oli palkitsemiselle kypsä, sillä Iiro on siirtymässä pois pitkään pitämästään piirin erotuomarivastaavan pestistään vuoden vaihteessa.

Luovutettu taulu on kuva Iiron menneeltä erotuomariuralta, jonka aikana hän tuomitsi parhaimmillaan Ykköstä. Hauskana yksityiskohtana luovutustilaisuudessa todettiin, että kuvan ottaja – tunnettu urheilukuvaaja Juha Tamminen – on Iiron lapsuuden pihapelikaveri Nakkilan ajoilta.

Iiro on tehnyt toistakymmentä vuotta erotuomarivastaavan töitä piirissä. Samana aikana hän on toiminut erotuomaritarkkailijana ruohonjuuritasolta Veikkausliigaan asti. Oman rehtorintyönsä ohella on mennyt pitkiä tunteja koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa sekä jatkuvassa piirin erotuomaritoiminnan kehittämisessä. Puhelimeen on tullut vastattua erotuomariasioissa jokaisena viikonpäivänä mihin aikaan tahansa. Kilsoja kotikunta Mynämäestä on suuntaan jos toiseenkin kertynyt tuhansia vuosittain.

Parasta kuitenkin on, että vaikka erotuomarivastaavan tehtävät Iirolla loppuvat, tullaan häntä edelleen näkemään erotuomaritapahtumissa ja kenttien laidoilla.

Kerho kiittää Iiroa pyyteettömästä työstä suomalaisen erotuomariperheen eteen. Panoksesi toiminnalle on ollut korvaamatonta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *