Mestarien liigassa suomalainen erotuomari 23 vuoden jälkeen – Gestraniuksen saavutukselle suuri huomio

Viime keskiviikkona Mattias Gestraniuksesta tuli ensimmäinen suomalainen erotuomari 23 vuoteen, joka tuomitsi Mestarien liigan ottelun. Viimeksi kyseisen kunnian oli saanut jyväskyläläinen Ilkka Koho vuonna 1995.

Gestraniuksen tuomitsema ottelu oli Atletico Madrid – AS Monaco. Vierailijoiden heikosta vastuksesta johtuen varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika oli tapahtumaköyhä. Atleticon 2-0 voittoon päättynyt ottelu sai kuitenkin loppua kohden kierroksia ja Mattias sai kuitenkin tehdä töitä, mistä kertoo tilastoihin merkityt seitsemän keltaista ja yksi punainen kortti sekä tuomittu rangaistuspotku.

Ottelu sai suurta huomiota ennen pelipäivää. Onnistunut suoritus noteerattiin myös useassa mediassa pelin päätyttyä. Kerho onnittelee Mattea merkittävästä saavutuksesta, joka on ansaitusti tuonut paljon positiivista huomiota Mattelle itselleen ja suomalaiselle erotuomaritoiminnalle.

Alta voitte löytää muutaman merkittävän jutun liittyen peliin sekä Mattiaksen suoritukseen.

Suomen merkittävin sanomalehti Helsingin Sanomat seurasi erotuomarijoukkueen suoritusta live-seurannassa. YLE kirjoitti laajan artikkelin ennen ottelua ja YLE Puheella Gestranius kävi pidemmässä haastattelussa keskustelemassa ottelusta sekä erotuomaroinnista yleensä. Suomen palloliiton erotuomaripäällikön Jouni Hyytiän kommentteja oli luettavissa tuoreeltaa Ilta-Sanomissa. Turun Sanomien mukaan Mattias ”pääsi” näyttämään punaista korttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *