Kerhon jäsenten kansainvälinen kausi käynnissä

Kuva: Mattias Gestranius ja Joni Hyytiä osana erotuomarinelikkoa Zabrzessa, Puolassa.

 

Joni Hyytiälle ensimmäinen ottelu Euroopan kentillä

UEFA:n kilpailut ovat olleet käynnissä jo heinäkuun vaihteesta asti, mikä tarkoittaa myös töitä kerhon huippuerotuomareille. Suomen ykköstykki Mattias Gestranius sekä FIFA avustava erotuomari Mika Lamppu nähdään sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan karsintakierroksilla. Kansainväliset tehtävät eivät rajoitu pelkästään pelikentille, sillä kansainvälistä erotuomaritarkkailua hoitaa samoissa sarjoissa Jouni Hyytiä.

Tämä kesä toi myös tullessaan uuden kerholaisen nimen kansainvälisiin otteluihin. Joni Hyytiä matkasi neljäntenä erotuomarina 26.7. Gestraniuksen johtaman joukkueen mukana Puolan Zabrzeen Eurooppa-liigan toiselle kierrokselle, jossa kotijoukkue Gornik Zabrze kohtasi slovakialaisen AS Trencinin.

Hyytiän mukaan peli oli hieno ja opettavainen kokemus. Muistiin jäi pelitapahtumien lisäksi myös katsomon hieno tunnelma. Pelin tiimellyksessä kotijoukkueen kannattajat olivat aloittaneet omat juhlansa, josta ottelun toinen avustava erotuomari, Mikko Alakare, oli huikannut Jonille.  – Luulin, että katsomo syttyy palamaan. Niin punaisena päätykatsomo oli soihduista, muisteli Joni tilannetta jälkeenpäin.

Elokuun vaihteeseen mennessä myös Mika Lamppu ja vanhempi Hyytiä, Jouni, olivat saaneet kautensa avatuiksi.

Lamppu toimi Ville Nevalaisen (Kuopio) avustavana erotuomarina Mestarien liigan toisella karsintakierroksella Moldovassa ottelussa FC Sheriff – Shkendija (Makedonia). Ottelu pelattiin 31.7. Tiraspolissa.

Hyytiä sitä vastoin matkasi 2.8. länteen. Hyytiä toimi makedonialaisen Dimitar Mečkarovskin tarkkailijana Hollannin Alkmaarissa pelatussa Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ottelussa AZ Alkmaar – FC Kairat Almaty (Kazakstan).

Mattias, Mika ja Jouni eivät ehdi kauaa levähtää ensimmäisistä otteluistaan, sillä heidät kaikki on aseteltu tehtäviin 16.8. Eurooppa-liigan kolmannen kierroksen toisiin osaotteluihin. Karsintakierrosten päätyttyä Mattias ja Jouni jatkavat tehtävissä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa vielä pitkälle syksyyn.

Kuva: ”Oletettavasti ainut tarkkailija, joka käy treenaamassa erotuomareiden kanssa stadikalla” sekä makedonialaisnelikko yhdessä AFAS stadionilla 1.8.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *