Kolme kerholaista tehtävissä Euroopassa tällä viikolla

Turun Erotuomarikerhoa edustaa tällä hetkellä Euroopan futiskentillä jopa kolme henkilöä. Jouni Hyytiä tarkkailee tänään Islannissa. Huomenna Itävallassa kentällä nähdään Mattias Gestranius. Veikkausliigaerotuomari Marko Grönholm sen sijaan on lentänyt tehtäviin Liechtensteiniin.

Jouni Hyytiä tarkkailee Tsekin tasavallan Petr Ardeleanua sekä hänen joukkuetta Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa FH Hafnarfjörðar – Víkingur (FRO). Ottelu pelataan tänään keskiviikkona klo 22:15 alkaen Kaplakriki-stadionilla. Ottelun erotuomari Ardeleanu käväisi kesäkuun lopulla Vaasassa, jossa hän tuomitsi VPS:n Eurooppa-liigan ottelun Olimpija Ljubljanaa vastaan. Lisäksi tsekki puhalsi viime vuonna U-17 EM-lopputurnauksen finaalin, joten Jonen silmien alla juoksee varsin potentiaalinen erotuomari.

Mattias Gestranius matkustaa reilun vuoden sisään jo toistamiseen Itävaltaan, jossa hän viime vuoden toukokuussa tuomitsi harjoitusottelun Itävallan ja Maltan välillä juuri ennen EM-kisoja. Huomenna Matte johtaa joukkueensa Eurooppa-liigan toisen kierroksen ensimmäiseen osaotteluun, jossa vastakkain ovat menneiden vuosien suurseura Sturm Graz sekä FK Mladost Podgorica Montenegrosta. Ottelu pelataan UPC-arenalla (ent. Arnold Schwarzenegger-stadion) klo 21:30. Avustavina ottelussa toimivat Jan-Peter Aravirta (Helsinki) ja Ville Koskiniemi (Jyväskylä) sekä 4. erotuomarina keskiviivan tuntumassa seisoo Dennis Antamo (Raasepori).

Kerho ilmoittaa myös ilolla, että Veikkausliigaa jo usean vuoden tuominnut Marko Grönholm nähdään Eurooppa-liigan ottelussa. Marko toimii 4. erotuomarina Antti Munukan (Helsinki) joukkueessa, joka jakaa oikeutta Eurooppa-liigan toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa FC Vaduz (LIE) – Odds BK (NOR). Taisto käydään huomenna torstaina klo 20:00 upeissa maisemissa Rheinpark stadionilla Vaduzissa. Marko on kerran aikaisemmin toiminut 4. erotuomarina Euroopan kilpailuissa. Lähes tasan neljä vuotta sitten hän hoiti tehtäviään Andorrassa ottelussa FC Santa Coloman – Breidablik (ISL).

 

Lähteet: Suomen Palloliitto, 3rd Team, uefa.com

Vastaa