Kerholaisia tällä viikolla eri puolella Eurooppaa

Yhteensä jopa neljä Turun Erotuomarikerhon jäsentä on nähty tai nähdään tällä viikolla eri tehtävissä Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kilpailuissa.

Mattias Gestranius tuomitsee 4.10. Kazakstanissa Eurooppa-liigan toisen kierroksen ottelun FC Astana – Stade Rennais FC. Lohkon K ottelu käynnistettiin jo 18:50 Suomen aikaa. Gestraniuksella on ottelussa mukanaan vanha tuttu joukkue: avustavina Jan-Peter Aravirta ja Mikko Alakare, päädyissä Antti Munukka ja Dennis Antamo sekä 4. erotuomarina Jukka Honkanen

Kansainvälinen erotuomaritarkkailija Jouni Hyytiä matkusti 4.10. tarkkailemaan Eurooppa-liigan lohkon B kamppailua FC Red Bull Salzburgin ja Celtic FC:n välillä. Hyytiän tarkkailtavana ottelussa on ukrainalainen Serhiy Boyko.

Arkiviikon tehtävät ulkomailla päättää Lina Lehtovaara, joka on matkustanut maaotteluun Hollannin Bredaan. Lina toimii 5.10. pelattavassa MM-karsintojen playoff-ottelussa  Hollanti – Tanska neljäntenä erotuomarina. Ottelun tuomitsee Kateryna Monzul (UKR) avustavinaan Maryna Striletska (UKR) ja Mihaela Elena Tepusa (ROU).

Viimeinen kerholainen, joka hoiti tehtäviä Euroopassa, oli Manchesterissä UEFA Youth Leagueta avustanut Mika Lamppu. Hän oli Ville Nevalaisen avustavana erotuomarina 2.10. Leigh stadionilla ottelussa Manchester United – Valencia CF. Toisena avustavana erotuomarina toimi Salon kerhon Veli-Matti Leppänen. Neljäs erotuomari oli Englannin League I puhaltava Anthony Backhouse.

Vastaa