Gestranius tuomitsemaan Kreikan pääsarjaottelua PAOK – AEK

Syksy on kiireistä aikaa kerhon kansainvälisille erotuomarille Mattias Gestraniukselle. Euroopan jalkapalloliitto UEFA asettelee häntä järjestämiinsä kilpailuihin. Otteluita tulee muun muassa Eurooppa-liigassa ja Nations Leaguessa. Lisäksi Matte puhaltaa otteluita kotoisessa Veikkausliigassa, jossa on kautta jäljellä vielä reilu kuukausi.

Huomenna sunnuntaina 23.9. Gestranius sen sijaan tuomitsee ottelun, joka on hieman poikkeuksellinen. Kreikan jalkapalloliitto on kutsunut hänet sekä avustavat erotuomarit Mikko Alakareen ja Riku Vihreävuoren tuomitsemaan omaa pääsarjaansa. Tämä ottelu ei ole mikä tahansa pihapeli, sillä Mattias matkustaa Thessalonikiin, jossa vastakkain asettuvat maan suurseurat PAOK ja AEK Ateena.

Ottelu potkaistaan käyntiin stadion Toumballa klo 20:30 sunnuntain iltana.

On todella epätavallista, että suomalaista erotuomaria pyydetään tuomitsemaan ottelua Euroopan huippusarjaan. Pyyntö kertoo Gestraniuksen huipputasosta, sillä kuka tahansa ei kutsua tällaiseen otteluun saa; varsinkaan pienestä jalkapallomaasta, joksi Suomi luetaan Euroopan mittakaavassa.

Gestraniuksen ottelua on uutisoitu laajasti eri medioissa. Alla on linkkejä muutamaan eri artikkeliin, joista voi lukea laajemmin kutsun taustoista sekä Matten omista mietteistä koskien ottelua.

 

YLE: https://yle.fi/urheilu/3-10416214

Palloliitto: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/kreikan-liigan-huippuottelussa-sunnuntaina-suomalaiserotuomarit

IS: https://www.is.fi/eurosarjat/art-2000005835202.html

Suomifutis.com: https://www.suomifutis.com/2018/09/veikkausliigatuomari-kreikkalaiseen-hornankattilaan-edellinen-derby-keskeytti-koko-sarjan-en-miettinyt-sekuntiakaan/

Vastaa