Joni Hyytiä käväisi kesän lopulla PM-vaihdossa Färsaarilla

Kuva: Joni Hyytiä ja Salon Erotuomarikerhon Veli-Matti Leppänen Färsaarilla 23.8.2018.

 

Suomen Palloliitto lähettää vuosittain nuori lupaavia erotuomareita Pohjoismaihin tutustumaan paikalliseen jalkapalloon. Nämä ottelut ovat osa pohjoismaista erotuomarivaihto-ohjelmaa, jossa pohjoismaat vaihtavat erotuomareita päittäin toiseksi korkeimmilla sarjatasoillaan.

Tänä vuonna Turun Erotuomarikerhosta kyseiseen ohjelmaan sai kutsun Veikkausliigaa ensimmäistä vuottaan puhaltava Joni Hyytiä. Määränpääksi Jonille annettiin Färsaaret, jossa hän tuomitsi 23.8. maan pääsarjaottelun Vikingur – TB/FCS/Royn.

– Muista Pohjoismaista poiketen Färsaarille matkaavat vaihto-ohjelmaan osallistuvat erotuomarit tuomitsevat maan korkeinta sarjatasoa, tarkentaa Joni otteluasettelua.

Erotuomarikolmikko ja erotuomaritarkkailija Lassin Isaksen.

Elokuun lopussa 30 vuotta täyttänyt Hyytiä sai matkalleen mukaan tutun avustavan Salosta, Veli-Matti Leppäsen. Muita tehtäviä ottelussa hoitivat paikallinen avustava erotuomari Dan Petur Pauli Højgaard sekä neljäs erotuomari Rúni Olsen.

Yksi vaihto-ohjelman tarkoituksista on totuttaa potentiaalisia nuoria erotuomareita erilaisiin tapoihin pelata jalkapalloa. Jonin mielestä tämä ohjelman tavoitteista täyttyi, sillä jalkapallo Färsaarilla on hieman erilaista kuin Suomessa. – Oman otteluni perusteella Färsaarilla tunnutaan luotettavan enemmän fyysisyyteen kuin taktiseen jalkapalloon.

 

Osallituminen vaihto-ohjelmaan ei ollut ensimmäinen kerta Hyytiälle. Viime vuonna Joni käväisi Tanskassa yhdessä kerhon Juuso Vuorisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *