Entisiä valioerotuomareita kokoontui viettämään päivää yhdessä Turkuun

Kuva: Tapaamiseen osallistuneet ex-valioerotuomarit Hamburger Börsin kattoterassilla 25.8.2018. Edestä vasemmalta: tapaamisen touhumies Matti ”Viki” Vikström, Tauno Keto, Pasi Lamppu, Simo Ruokonen, Markku Helle, Jari Takatupa, Pasi Kallio, Kari Leino sekä Jouni Lehtiranta.

 

Viime viikon lauantaina Turussa kokoontui ryhmä entisiä valioerotuomareita illanviettoon. Entinen Veikkausliigan avustava erotuomari Matti ”Viki” Vikström oli kutsunut entisiä ”pelitovereitaan” viettämään yhdessä aikaa ja muistelemaan menneitä. Kutsutuista paikalle ennätti yhteensä yhdeksän henkilöä. Tapaamiset eivät ole tälle ryhmälle jokavuotinen juttu, vaan tapahtuma sai alkunsa ”Vikin” ideasta.

– Tapahtuma sai alkunsa ihan ex tempore pohjalta. Tapaamiset eivät ole meille mitään säännöllisiä, mainitsee Matti ideaansa.

Lauantaipäivän vietto alkoi hotelli Hamburger Börsin kattoterassilta, jossa porukka pääsi yhdessä nauttimaan luksussaunan löylyistä. Paikalle oli pyydetty aluksi Turun Erotuomarikerhon puheenjohtaja kertomaan kerhon kuulumisia. Puheenjohtaja Mika Lamppu ei kauaa kerennyt paikalla piipahtamaan, sillä hänellä oli illaksi aseteltuna Veikkausliigaottelu Veritakselle.

Saatuaan kutsun paikalle, Mika ei halunnut missään tapauksessa kieltäytyä tulemasta paikalle. – Oli mahtavaa käydä keskustelemassa kerhon ja alueen erotuomaritoiminnan tilanteesta herrojen kanssa. Itselleni tilaisuus oli tärkeä, sillä osa osallistujista auttoi minua aikoinaan kehittymään erotuomarina nuorempana poikana, enkä ollut heitä vähään aikaan päässyt näkemään. Matille iso peukku tapahtuman järjestämisestä.

Saunan lomassa käytiin Vikströmin järjestämille tapahtumille tuttuun tapaan tietovisakilpailu. Voitto meni ainoalle TuEKin ulkopuoliselle kilpailijalle. Salon Jouni Lehtiranta pokkasi itselleen Viking Linen luksusristeilyn Viking Gracella. Toiseksi sijoittuneelle ojennettiin tehokas talousvatkain, jonka pokkasi entinen ykkösen erotuomari Pasi Lamppu. Heikommin suoriutuneista mainittakoon Veikkausliigaa avustanut Kari Leino, joka nappasi itselleen Suomen Palloliiton keräilyharvinaisuusmukin.

Turun keskustasta matka jatkui Veritas stadionille, jossa illalla käytiin Veikkausliigan taisto FC Interin ja Rovaniemen Palloseuran välillä. Ennen yhdessä seurattavaa ottelua ryhmä pääsi nauttimaan runsaan päivällisen stadionin ravintolassa. Valitettavasti maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu ei itsessään ainakaan ryhmän touhumiestä vakuuttanut.  – Ottelu ei ollut maailmaa avartava. Sen sijaan päivälliseksi syödyt erinomaisen maukkaat lihapullat tekivät vaikutuksen.

Ottelun jälkeen seurueen jäsenet erkanivat omiin koteihin tai kotipubeihin. Tämä yhdessä vietetty päivä on hieno esimerkki siitä, miten erotuomariharrastuksen parissa solmitut ystävyyssuhteet jatkuvat vanhemmalle iälle asti.

Vastaa